Sulje
Valikko
Yritys

Suomalainen perheyritys

Tyrskyjä pelkäämättä - 40 vuoden kokemuksella


Me olemme moderni satamahinausta ja jäänmurtopalveluita tarjoava perheyritys. Kokkolan satama kasvaa jatkuvasti ja vaatimustaso satamahinaus- ja jäänmurtopalveluille nousee sen myötä. Me pysymme vauhdissa mukana.

Pohjanlahden johtaja


YHB:n kolmen kirjaimen historia ulottuu 1980-luvun alkupuolelle. OY Yxpila Hinaus – Bogsering AB perustettiin vuonna 1981. Omistajavaihdoksia on nähty vuosien varrella, mutta yrityksen nimi ja sen myötä pitkät perinteet ovat siirtyneet omistajalta toiselle.

Edellinen omistajanvaihdos tapahtui syyskuussa 2009, kun yhtiön omistuspohjaa laajennettiin omistajan lasten tullessa toimintaan mukaan. Siitä asti YHB on ollut perheyritys.

Laivastoomme kuuluu kuusi alusta. Nykyisellä kalustolla pystymme hyvin vastaamaan laivaliikenteen tarpeisiin.

Tuoreimman hankinnan teimme 2018 kun ASD-hinaaja Aquila saapui Kokkolan satamaan Pietarista. Aquila on kolme vuotta aikaisemmin saapuneen Tauruksen sisaralus.

Myös Dracon hankimme Kokkolaan Pietarista.

Kolme muuta YHB:n alusta ovat pitkään palvellut luottohinaaja Orion, jonka kaverina oli alkuvuosina Kokkolan satamalla vuosikymmeniä jo ennen YHB:n perustamista operoinut Akke.

Kesällä 2007 hankimme Singaporesta historiamme ensimmäisen ASD-hinaaja Arieksen. Akke myytiin kymmenisen vuotta sitten Suomen Turkuun.

Kokkolan sataman kehitys on mahdollistanut myös YHB:n kasvun. Investoimme laivastoon aina tarpeen mukaan, jotta pystymme jatkossakin vastaamaan sataman tarpeisiin.

Isältä pojalle ja tytölle


YHB:n omistajina toimivat Jani Hannula ja Sari Ohtonen. Pitkän uran YHB:ssä sekä työntekijänä että omistajana vuodesta 1996 tehnyt isä Mauri Hannula möi osuutensa lapsillensa vuonna 2009. Molemmat nykyomistajat olivat jo ennen sitä olleet toiminnassa mukana työntekijöinä.

YHB on tänä päivänä kansainvälinen yhteisö, aivan kuten merenkulkualan satojen vuosien perinteisiin sopii. Meillä on tällä hetkellä 18 työntekijän tiivis porukka. Miehistömme jäsenet tulevat muun muassa Filippiineiltä, Virosta, Espanjasta ja Islannista!

Luotettavat palvelumme
Satamahinaus

Laadukkaita ja turvallisia satama- hinaus palveluita.

Lue lisää


Jäänmurto

Talvisin suoritamme satamien jäänmurtotehtävät.

Lue lisää


Laivasto

Operoimme koko Pohjanlahden alueella.

Lue lisää